Drift
Miami Beach, FL
2012

An entrance pavilion for Design Miami/ 2012, Drift plays with the familiar concept of a vinyl event tent by reformulating the material to create a floating environment. Inflated tubes are bundled together to form a topographical landscape in suspension: an ascending mountain above and an excavated cavern below. These long cylinders are arranged vertically to infill the area of the entrance courtyard, and then lifted to produce areas of circulation and rest for the visitors entering and exiting the Design Miami/ fair.

Drift identifies the entrance courtyard as a site of activity and design. Apertures in the canopy frame views of the Miami sky and allow filtered light to pass through the tubes of the inverted landscape, creating a space below for interaction and contemplation. The lightness of the floating tubes underscores the mass of the enormous installation, visible from several blocks away -- a beacon for visitors approaching Design Miami/.


Photos by Markus Haugg